Sunday, January 17, 2016

Кокосови мъфини без брашно

Този път ви предлагам една от любимите ми рецепти за мъфини. Обожавам кокоса и за това се старая да измислям всевъзможни десерти с него. Рецептата е много лесна и бърза, като не ви е необходим миксер - можете да използвате дори и вилица. Разбира се, с кухненска тел ще ви е доста по-лесно. Необходими продукти:

4 средно големи яйца
1/2 ч.ч захар на кристали
1  1/2 ч.ч. кокосови стърготини
1/2 пакетче масло (65-70 грама)
сладко от сини сливи
Приготвяне:

Предварително загрейте фурната на 180 градуса. 
Подгответе си тавичката за мъфини, като наредите във всяка от клетките по една хартийка за мъфини. 
В голяма купа счупете яйцата и ги разбийте заедно със захарта. Не е необходимо да бъркате много. Представете си, че ще си правите бъркани яйца - достатъчно е белтъците и жълтъците да се смесят добре заедно със захарта. Когато вече имате еднородна смес, добавете кокоса и разбъркайте до смесване на всички съставки.
Идва ред и на маслото. Разтопете го в микровълнова фурна или на котлон. Добавете го към получилата се смес от яйца, захар и кокос и разбъркайте, докато не се получи еднородна смес. Маслото ще придаде мекота на мъфините. 
Вече сте почти готови. Остава да разпределите сместа в предварително подготвените хартиени формички. 
Покрийте плътно дъното на всяка от формичките, след което сложете по малко от сладкото. Разбира се, винаги можете да замените сладкото от сини сливи с друго. Препоръчвам ви да е леко накиселяващо, защото в противен случей мъфините ще станат прекалено сладки. Слагайте по една малка кафена лъжичка. С останалата смес покрийте сладкото на всеки един от мъфините. 

Сложете да се пече за около 15 - 20 минути. 
Мъфините са готови, когато придобият лек загар.
Винаги можете да опитате с клечка за зъби дали са добре изпечени.Сервирайте ги с горещо кафе и им се насладете в приятна компания.


Bon appetit!

No comments:

Post a Comment