Monday, October 12, 2015

Ньоки с риба тон

 

Още една рецепта за любителите на паста. Много лесно и бързо се приготвяне, би било добре да отбележа, че е доста калорична, поради употребата на майонеза. Естествено майонезата винаги би могла да бъде заменена с нискомаслена.Необходими продукти:


1 опаковка ньоки (250 грама)
1 консерва риба тон в собствен сос
1 малка майонеза
1 ч.л. черен пипер
сокът на половин лайм
1/3 връзка копър
За тези от вас, които не са опитвали ньоки мога да поясня, че това е паста направена от картофи. 
Сигурна съм, че всички ценители на паста ще ги оценят като вкус и текстура. Ньоки можете да приготвите и в домашни условия, но ако не ви се занимава и не ви се иска да цапате излишно можете да си купите готови. В повечето големи вериги магазини се продават вакумирани. Опаковките обикновено са по 250 грама. Имайте предвид, че те имат по-голяма хранителна стойност от обикновенната паста и 250 грама с лекота могат да заситят двама или трима човека, в зависимот от апетита с който се консумират разбира се. В следваща публикация ще ви предложа рецепта за правене на ньоки, а сега ще се спра единствено на приготвянето на соса за тази конкретна рецепта.

Приготвяне:

Първата ви работа е да си подготвите тенджера, в която да кипнете вода със сол. След като водата ви заври можете да изсипете ньоките. На тях не им е необходимо много време. Когато изплуват на повърхността са готови и можете да ги извадите с решетъчна лъжица.
Сосът също се приготвя изключително бързо, не му е необходима никаква термична обработка.
Подгответе си голяма купа, в която да изсипете съдържанието на една малка опаковка майонеза, съдържанието на една консерва риба тон (по желание можете да прецедите рибата от соса). Нарежете на ситно копъра и го добавете в купата заедно с сока от половин лайм и една чаена лъжичка черен пипер. Разбъркайте добре и добавете ньоките към соса.
Ако имате време оставете за около час, два ньоките да поемат соса, така вкусът ще бъде още по-добър.

Пастата се сервира студена.


Bon appétit!

No comments:

Post a Comment